Nieuwsflits EGoC 2013-12
2013-jun-02


Beste allen,

Op 1 en 2 juni werd, na een stilte van 3 jaar, in Eindhoven het 34e Brabants go-toernooi gespeeld. Lokatie was deze keer eetcafé-zaal Ramona in de wijk Strijp. Een mooie zaal, maar voor het selecte gezelschap dat zich had aangemeld voor dit toernooi een tikje aan de grote kant. Misschien dat we bij een volgende editie van het Brabants toernooi deze zaal wel vol krijgen?

Na de eerste speeldag stonden Willem-Koen Pomstra en André Engels ongeslagen bovenaan, op de voet gevolgd door Bas Vet, Jan Meijer, Erik van der Werf en Ivo Schuurink met elk 1 winstpartij. Bij de kyu-spelers stonden zowel Paul Hutschemaekers als Xu Zijian na 1 dag op 2 punten. Verrassing van de middag was dat Fons Bink een kijkje kwam nemen. Helaas liet zijn conditie het niet toe om mee te spelen, maar als nestor van het Brabants toernooi kon hij het natuurlijk niet laten om toch even de sfeer te komen proeven.

Was het op zaterdag nog wat miezerig weer en tamelijk koud, op zondag kwam toch eindelijk de zon door, en werden bord 1 en bord 3 zelfs tijdelijk naar buiten verplaatst. Desondanks verzuchtte Wout tijdens zijn 1e partij op zondagochtend dat hij beter naar de kerk had kunnen gaan.

Sommige partijen verliepen voorspelbaar: de strijd tussen Jan en Jan werd gewonnen door Jan, en in de confrontatie tussen Ivo en Ivo pakte Ivo de winst. Spannend was de partij tussen Xu en Sun waarin een heftig gevecht werd gevoerd tussen een zwarte draak met anderhalf oog en een witte draak met één oog. De witte draak wist uiteindelijk te verbinden met een andere groep waardoor de zwarte draak in rook opging.

Uiteindelijk bleek de laatste partij op bord 1 ook één van de spannendste van het toernooi te zijn. In die partij wist Bas Vet verrassend titelverdediger Willem-Koen Pomstra te verslaan, waarmee de nummers 1, 2 en 3 op de ranglijst alledrie 4 uit 5 scoorden. Op weerstandspunten was dat net niet genoeg voor Bas om het toernooi te winnen van Willem-Koen die eerste bleef, maar hij werd er wel tweede mee, nog net voor André Engels die met dezelfde SOS als Bas maar een iets lagere SOSOS derde werd. Verder haalde ook Xu Zijian een mooie score van 4 uit 5.

Tussen de toernooipartijen door werd druk geanalyseerd, werden oefenpartijtjes gespeeld, en er werd zelfs gebiljart. Alles bij elkaar een gezellig toernooi, een mooie herstart van de traditie van het Brabants toernooi in Eindhoven.


Vriendelijke groeten,

Nicole de Beer
secretaris EGoC