Nieuwsflits EGoC 2012-19
2012-11-19


Beste leden,


• Contributie

De ledenvergadering van maandag 5 november heeft de contributie voor 2013 vastgesteld. De bedragen zijn inclusief bondscontributie.
Senioren (>18 jaar) 55 euro , Junioren 12 t/m 18 jaar 25 euro , Junioren t/m 12 jaar 15 euro. Studenten van TU, Fontys en Pabo krijgen 10 euro korting.

Jullie worden verzocht de contributie deze maand aan de penningmeester over te maken. Dan kan de club de afdracht naar de bond ook voor 1 januari overmaken. Maak dit bedrag over naar onze penningmeester Teun en stuur Fons een berichtje. Het rekeningnummer is 2257156 t.n.v. Eindhovense Go Club te Vught. Ook als je wil opzeggen of als je adres verandert: laat het even weten. Dat kan per e-mail fonsbink@kpnmail.nl of per telefoon 0499 47 69 05 of per sms nummer 06 36 29 71 29


• Pepernotentoernooi

Op maandag 3 december houden wij ons jaarlijkse pepernotentoernooi: het toernooi met de gong en de bisschoppelijke lekkernijen (taai-taai, chocolade, peper/kruidnoten, marsepein, speculaas, boterletter enz.) als inschrijving en als prijzen. Aanmelden op de avond zelf bij Fons. Uit het archief heb ik de volgende beschrijving van John Schouten opgevist:

Hoe gaat het?

Het ritme van de zetten wordt bepaald door een centraal opgestelde 'deurbel'. Door een slimme constructie is de tijd tussen de ding en de dong instelbaar. Iedereen die aan de beurt is moet tussen de ding en de dong zetten. Sneller zetten, b.v. voordat de dong van je tegenstander is geweest, mag niet. Wanneer je niet op tijd gezet hebt gaat je beurt voorbij. Een uitzondering hierop is het wegnemen van tenminste 5 gevangen stenen. Je tegenstander hoeft dan niet bij de eerste volgende ding te zetten maar een later.

Zetten in de nagalm van de dong is definitief te laat. Bij sommige mensen met grote oren duurt de dong namelijk tot de volgende ding! Probeer altijd wat 'smerige' zetten in je gedachten te houden (waar je tegenstander wel op moet antwoorden) om wat extra tijd te winnen om b.v. een moeilijk probleem uit te rekenen.

• Andere toernooien

Het toernooi in Arnhem gaat niet door.

Voor informatie over wintergo zie http://wintergo.octalo.com/informatie

Op 5 en 6 januari is er een toernooi in Heerlen. Zie http://www.gobond.nl/~heerlen/Als je de contributie betaald hebt, stuur dan even een berichtje naar Fons. Doe dat ook als je wil opzeggen of als je adres veranderd is.

Groeten van Teun van Heesch (penningmeester) en van Fons


Fons Bink in plaats van Wout Moolenaar